QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Město Domažlice ocenilo pamětní medailí atletku Haruku Kitagučiovou - FOTKY

26.01.2024 17:59

Atletka převzala pamětní medaili města Domažlice ve čtvrtek 25. ledna.

ocenění atletky_0124_město Domažlice (3)
ocenění atletky_0124_město Domažlice (3)ocenění atletky_0124_město Domažlice (1)ocenění atletky_0124_město Domažlice (2)ocenění atletky_0124_město Domažlice (4)ocenění atletky_0124_město Domažlice (5)ocenění atletky_0124_město Domažlice (6)

Mistryně světa v hodu oštěpem z loňského šampionátu v Budapešti, šampionka Diamantové ligy za rok 2023 a vítězka mnoha dalších prestižních závodů Haruka Kitagučiová obdržela ve čtvrtek 25. ledna pamětní medaili města Domažlice.

Úspěšnou sportovkyni trénuje domažlický trenér David Sekerák, Haruka Kitagučiová se tak na své vrcholné výkony připravuje právě v Domažlicích.

Udělení pamětní medaile schválilo domažlické zastupitelstvo v listopadu 2023 za propagaci města Domažlice na poli sportovním na návrh zastupitele Jakuba Faschingbauera.

„Pocházím ze sportovní rodiny, sport mě provází celým životem, a tak dokážu ocenit úspěch, jakým rozhodně je zlato z mistrovství světa. Proto jsem tento návrh na zastupitelstvu přednesl a jsem rád, že uspěl," shrnul Faschingbauer.

Akce se zúčastnil i hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták, domažlický místostarosta Viktor Krutina, mnozí zastupitelé a členové domažlických sportovních oddílů. Ocenění atletka převzala na slavnosti v obřadní síni domažlické radnice z rukou starosty Stanislava Antoše.

„Domažlice se vám staly druhým domovem, jsou pro vás základnou pro rozvoj vašich sportovních aktivit, zde se připravujete na mistrovské soutěže. Chtěl bych vám za vaši příkladnou činnost poděkovat," uvedl po výčtu mnoha sportovních úspěchů starosta Domažlic.

„Připravuji se na olympiádu v Paříži, budu ještě hodně makat, prosím, abyste mi fandili," reagovala usměvavá japonská sportovkyně.

Foto město Domažlice

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT