QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Město Plzeň chce podpořit fotbalový klub na Košutce třímilionovou dotací

09.03.2023 17:29

Poskytnutí dotace ve výši tří milionů korun pro fotbalový oddíl kopané TJ Košutka Plzeň odsouhlasili plzeňští radní. Návrh Rady města Plzně budou ještě schvalovat zastupitelé.

TJ košutka Plzeň_MMP

Částka má pokrýt náklady na rekonstrukci hřiště, které v průběhu podzimu roku 2022 zcela poničila divoká prasata, a výstavbu nového oplocení areálu, které divoké zvěři znemožní přístup na sportoviště.

Na hřišti před útokem divokých prasat denně trénovaly stovky dětí. "Nedopustíme, aby sportovní kluby v Plzni přišly o své zázemí a talentovaná mládež tak neměla kde sportovat. Věřím, že košutecké fotbalové hřiště díky naší investiční dotaci začne fotbalistům co nejdříve opět sloužit,“ řekl radní pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy Tomáš Morávek.

Podmínkou udělení dotace je vybudování nového plotu, který hřiště technologicky zabezpečí od dalšího poničení divokou zvěří. „Investice dále pokryje revitalizaci trávníku, který je totálně zničený. Celkové náklady na opravu sportoviště činí 5,5 milionu korun. Klub má také příslib dotace z rozpočtu Plzeňského kraje,“ doplnil Tomáš Morávek.

Fotbalový oddíl kopané TJ Košutka Plzeň vznikl v roce 1921 jako SK Lochotín. Založila jej parta sportovních nadšenců bez finančního zázemí, bez vybavení. V současnosti má členská fotbalová základna stovky členů.

Foto MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24