QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Meteorologové mění předpověď. Výstraha před sněhem se ruší

17.01.2023 14:35     18.01.2023 8:39

Od půlnoci mělo na území celé České republiky sněžit. Meteorologové vydali v úterý 17. ledna výstrahu, která byla platná i pro Plzeňský kraj. Dnes ráno meteorologové výstrahu zrušili. Sněhová nadílka nás nečeká.

sníh v plzni leden 2021 foto QAP (1)

„Rušíme VÝSTRAHU před novou sněhovou pokrývkou kromě severu Čech, kde v následujících hodinách připadne dalších 2 až 6 cm. Na ostatním území bude sněžit jen ojediněle, zejména na východě ČR nebo v severozápadních Čechách, kde připadne dalších 0 až 3 cm, na horách až 5 cm," informoval ve středu 18. ledna ráno Český hydrometeorologický ústav.

Žádná sněhová nadílka se tedy dle posledních informací v Plzeňském kraji v blízké době neočekává. Ale jak se říká, lépe je být připraven, než překvapen.

Původní článek:

V platnosti je výstraha před jevem s vysokou pravděpodobností výskytu: Nová sněhová pokrývka. Výstraha je platná od středy 18. ledna 00:00 do 15:00. Nová sněhová pokrývka by měla být 7 až 12 cm za 12 h. Platí pro celý Plzeňský kraj.

„Na většině území bude v noci na středu a ve středu sněžit. Sněžit začne od jihu v noci na středu, ve středu ráno bude sněžit téměř na celém území. Poté začne sněžení od jihovýchodu pozvolna ustávat, na jihovýchodě a východě přestane sněžit během dopoledne. V Čechách začne sněžení slábnout po poledni a ustávat během večera,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Meteorologové očekávají sněhovou nadílku. „Celkový úhrn nového sněhu bude 5 až 12 cm, ráno může během hodiny napadnout místy kolem 2 cm těžkého a mokrého sněhu,“ uvádí ČHMÚ.

Řidiči, buďte obezřetní. Sníh velmi pravděpodobně bude ve středu ráno komplikovat dopravu. „Sníh může působit komplikace v dopravě, energetice a může také lámat větve stromů,“ varují meteorologové.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24