QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Meteorologové varují: Tropické teploty se vrátí do Čech!

26.06.2022 7:58

Chladnější počasí, které bylo na území České repuliky v minulých dnech, je pryč. Meteorologové upozorňují, že vládu převezmou opět tropické teploty.

Návrh bez názvu

Nad střední Evropou se bude udržovat nevýrazné pole vyššího tlaku vzduchu. V noci na úterý začne od západu počasí u nás ovlivňovat zvlněná studená fronta. Ve druhé polovině týdne k nám bude po přední straně brázdy nad západní Evropou proudit od jihozápadu teplý vzduch. Jeho příliv ukončí o víkendu další studená fronta od západu. Za ní se do střední Evropy začne rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu.

Předpověď na neděli

Jasno až polojasno, ráno místy mlhy, zejména v Čechách. Během dne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky, zejména v horských oblastech. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C, v 1000 m na horách kolem 22 °C. Slabý jihovýchodní až východní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na pondělí 

Jasno až polojasno, večer v Čechách přibývání oblačnosti a na západě místy přeháňky nebo bouřky, i silné. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 30 až 34 °C. Slabý, přes den mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí a v Čechách se bude později večer měnit na západní.

Předpověď na úterý

Oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť, přeháňky, místy bouřky, i silné. Na východě i polojasno. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C, na východě až 33 °C. Slabý, během dne mírný severozápadní, postupně až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na středu

Oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky, místy bouřky, i silné. Na východě i polojasno. Večer od severozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C, na jihovýchodě kolem 31 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí, večer slabý proměnlivý do 3 m/s.

Předpověď na čtvrtek

Polojasno až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 29 až 33 °C. Slabý, přechodně mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách zesílí.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle

Zpočátku polojasno, postupně většinou oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. V závěru období ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty zpočátku 19 až 15 °C, postupně 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 31 až 35 °C, postupně 26 až 30 °C.
 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24