QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Meteorologové vydali měsíční předpověď od 8. července! Má být teplo!

08.07.2013 6:46

Až do konce července by mělo být teplo a slunečno. Meteorologové vydali dlouhodobou předpověď na 30 dnů od pondělí 8. července!

DSCF2838

Měsíční předpověď meteorologů sice nebývá vždy přesná a je nutné sledovat i týdenní předpovědi. I tak si ale můžete udělat představu o výhledu počasí. Předpověď na následujících třicet dnů je příznivá. Má být teplo a jen ojediněle pršet.

V pondělí 8. července má být na koupání....

Rekordy v pondělí 8. července sice asi nepadnou, i tak se ale dočkáme slunečné oblohy,  nebude pršet a podle předpovědi by to mělo být i na koupání. Maximální teplota 8. července byla naměřena už před více ne 150 lety. Bylo to 35,0°C naměřených v roce 1845 na pražském Klementinu. Dnes se mají teploty pohybovat do 26 stupňů Celsia.

Od 8. do 14. července kolem 25 stupňů Celsia....

Kolem 25 stupňů Celsia má být po celý týden až do neděle 14. července. Občasné přeháňky by mohly přijít místy jen ve středu a ve čtvrtek. Jinak by měla být obloha bez srážek.

Od 15. do 21. července bude také teplo....

V týdnu od 15. července by se měly teploty pohybovat od 23 do 29 stupňů Celsia. Jen ojediněle by se měly vyskytovat přeháňky a bouřky.

Dočkáme se i třicítek.....

Na konci července a začátku srpna by mělo být také teplo a teploty vystoupat dokonce až ke třicítce. Bouřky a déšť předpovídají meteorologové jen ojediněle. Pozor! Dlouhodobé předpovědi ale nejsou vždy přesné!

Ve Španělsku přes 40 stupňů Celsia....

Nejtepleji v Evropě je v těchto dnech ve Španělsku, kde bylo naměřeno až 41 stupňů Celsia. Vysoké teploty kolem 37 stupňů Celsia jsou i v sousedním Portugalsku. V Chorvatsku, Řecku a Turecku se teploty pohybují nad 30 stupňů. V Athénách má být dnes 33 stupňů Celsia, Split hlásí 32 stupňů Celsia. V Itálii mají aktuálně kolem 29 stupňů Celsia.  

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24