Meteorologové vydali výstrahu! Region zasáhnou silné bouřky

12.06.2015 14:52

Vysoké teploty, které v sobotu překročí opět i tropickou hodnotu, budou v regionu doprovázené bouřkami. ČHMÚ vydal opět výstrahu kvůli silným bouřkám, které budou doprovázet lijáky i kroupy. 

nebe nad Plzní_QAP foto (1)

První bouřky by se mohly v regionu objevit ještě během pátku. Výstraha ale platí především pro sobotu 13. června. Teploty s přehoupnou přes hranici 30 stupňů a už během sobotního odpoledne by se tak mohly v regionu objevit silné bouřky. Meteorologové nevylučují, že budou bouřky pokračovat i během neděle.

Výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav v pátek. Plzeňský kraj by silné bouřky měly zasáhnout především v sobotu. "V pátek se vyskytnou ojediněle, v sobotu místy, zejména v Čechách, intenzivní bouřky doprovázené přívalovými lijáky, kroupami a nárazy větru kolem 20 m/s. Hodinová intenzita přívalových srážek se může pohybovat v pátek kolem 30 mm, v sobotu kolem 40 mm. Intenzivní bouřky se místy vyskytnou na našem území i v neděli, intenzitu a lokalizaci budeme upřesňovat," informoval ČHMÚ.

Výstraha zatím platí oficiálně od sobtního poledne do 23. hodiny. Během soboty se budou nejvyšší teploty pohybovat mezi 28 a 31 stupni. Bouřky se zatím podle předpovědi mohou objevovat také v neděli, i když výtraha pro neděli zatím neplatí. Každopádně podle výhledů by se během nedělního odpoledne postupně měly objevovat srážky a večer se pak rozšíří na většinu území. Teploty se v neděli vyšplhají mezi 25 a 28 stupňů.

Po víkendu pak podobně jako v tomto týdnu dorazí opět ochlazení. Už v pondělí bude zataženo s deštěm a teplotami jen do 17 stupňů. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24