QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Most Milénia v Plzni projde několikaměsíční rekonstrukcí

11.05.2023 18:40

Slovany čeká letos v létě mnoho dopravních staveb a oprav sítí, které nelze odložit. Ty sebou přináší také nepříjemná omezení pro řidiče. Od června do října bude probíhat oprava mostu Milénia.

2_19mostMilenia

Účelem stavby je oprava mostního svršku objektů PM-023, PM-023a, PM-024, PM-024a za účelem prodloužení jejich životnosti a výměna vozovkového souvrství na části ulice U Trati a křižovatce ulic Doudlevecká a U Trati.

V rámci stavby bude provedena výměna mostních závěrů, snesení stávajících vrstev komunikace až na nosnou konstrukci, odstranění izolací, částí říms i s vybavením mostu. Provedení nové izolace nosné konstrukce, nových říms, nové konstrukce vozovky a osazení původního vybavení mostu. Dále budou provedeny sanace spodní stavby mostních objektů.

Veškeré stavební práce jsou rozděleny do dvou etap. První etapa zahrnuje práce za uzavírky mostů PM-024 a PM-024a a ulice U Trati ve směru k ulici Mikulášská, druhá etapa bude probíhat za uzavírky mostů PM-023 a PM-023a a ulice U Trati ve směru k ulici Doudlevecká. V každé etapě bude uzavřen vždy jen jeden jízdní směr, směr opačný bude průjezdný. Prvních 60 dnů bude uzavřený jižní most, následujících 60 dnů bude uzavřený most severní.

Opravy budou probíhat od června do října.

Foto SVSMP

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24