Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Muž bez domova přehnal popíjení alkoholu a studenou noc musel přečkat venku. Proč ho charita odmítla?

07.01.2024 11:00

O tepelný komfort opilého muže se alespoň postarali strážníci. Poskytli mu deku, izotermickou folii, v noci mu také dovezli teplý nápoj na zahřátí. Kde mohou lidé bez domova přečkat chladné noci a jaké musí splnit podmínky?

IMG_8820[1]

Opilý muž bez domova se nacházel v plzeňské Šumavské ulice. "Dotyčný se k hlídce sám přihlásil a sdělil, že dnes nemá kde přečkat noc. Po provedení dechové zkoušky nadýchal muž 1,83 promile a důvod, proč muže městská charita na tento večer nepřijala, byl najednou na světě," uvedla mluvčí strážníků Tereza Schliková s tím, že 52letý muž se choval slušně a sám přiznal, že to s alkoholem trošku přehnal.

Pro muže se podařilo získat teplou deku, do které ho strážníci s použitím izotermické fólie zabalili, aby měl tepelný komfort. "V průběhu noci jsme muže ještě znovu zkontrolovali a strážníci mu dovezli horkou kávu na zahřátí a lahve s horkou vodou pro udržení tepla. Muž přislíbil, že hned ráno bude svou situaci řešit se sociálními pracovníky," dodala Schliková.

Město Plzeň rozhodlo o opětovném otevření zimního nouzového centra pro lidi bez přístřeší v areálu DEPO2015. A to od neděle 7. ledna, kdy mají noční a ranní teploty klesnout hluboko pod bod mrazu, až do odvolání. Prostor bude klientům přístupný pouze v nočních hodinách od 20.30 do 8.00 hodin, a to i se psy. Vstup je z ulice Cukrovarská 19 naproti Středisku Diecézní charity Plzeň. Centrum má sloužit především v situaci, kdy je kapacita Domova sv. Františka, který poskytuje ubytování klientům v nepříznivé životní situaci, zaplněna.

V celém objektu platí zákaz kouření, konzumace alkoholu a aplikace drog. Klienti jsou povinni udržovat pořádek, dodržovat noční klid a udržovat vzájemný respekt.

Nemalá část bezdomovců odmítá pomoc a nechce nocovat v azylových domech. Podmínka přijetí je totiž střízlivý stav, někteří bezdomovci nejsou schopni se bez alkoholu obejít.

Foto ilustrační MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte