QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muž se zranil v bytě a nemohl si přivolat pomoc

29.01.2011 8:12

Plzeňší strážníci pomohli ve čtvrtek 27. ledna muži, který se zranil v bytě a upadl tam. Nebyl schopen si zavolat pomoc. Tu zajistila pracovnice charity telefonicky na linku strážníků.

Strážníci museli ve čtvrtek 27. ledna opět zasahovat u zamčeného bytu, kde byl zraněný muž. Požádala je o to pracovnice charity, která oznámila možné zranění muže v bytě na Skrňanech.

"Krátce po půl sedmé ráno oznámila pracovnice charity na městskou policii možné zranění muže v jednom z bytů ve Skvrňanech. Na místo vyjížděli i záchranáři," informovala QAP mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová. Před domem už čekal pán, který se představil, jako syn dotyčného muže, a žádal o pomoc při poskytnutí pomoci. "V chodbě bytu ležel zraněný muž, jež měl krvácející tržnou ránou na hlavě v délce asi 20 cm. Tu si přivodil pádem na zem, když neudržel stabilitu. Sám již vstát nedokázal," popisuje mluvčí. Na tržnou ránu na temeni hlavy mu strážníci dali obvaz a do příjezdu záchranářů kontrolovali životní funkce zraněného. "Šestašedesátiletého Plzeňana si do své péče převzali pracovníci RZS," uzavřela případ Pužmanová.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24