QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muže na Klatovsku zavalil traktor. Pro zraněného letěl vrtulník

28.09.2023 10:53

Ve čtvrtek 28. září byly v 9:32 vyslány všechny složky ISZ na Klatovsko. U obce Soběšice došlo k zavalení muže traktorem.

traktorem_Klatovsko_0923_HZSPK

“Osoba byla zavalená pod traktorem do půlky těla. Jednotkám požární ochrany se podařilo za pomoci heverů osobu vyprostit, hasiči zraněnému poskytli předlékařskou zdravotní péči do příjezdu zdravotnické záchranné služby,” informoval Michal Holeček, mluvčí hasičů.

Na místě zasahují jednotky SDH Strašín, SDH Soběšice, HZS Sušice a HZS Horažďovice. "Část jednotek jímá únik nafty z traktoru," dodal mluvčí.

Pro zraněného muže letěl vrtulník. “Na místě zasahují všechny složky IZS a LZS Kryštof K13 z Českých Budějovic. Záchranáři zajistili muže ročník 1951, který utrpěl středně těžké zranění. Muž byl při vědomí předán posádce K13 a transportován na Emergency České Budějovice,” uvedla Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

“Traktor dostal na mokrém poli při zatáčení smyk a převrátil se. Přitom došlo ke zranění spolujezdce. Policisté se případem nadále zabývají a prověřují další okolnosti," doplnila mluvčí policie Michaela Raindlová.

Foto HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT