QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Chodském náměstí začaly opravy, řidiči musí počítat s omezením- FOTKY

07.11.2022 10:47

V pondělí 7. listopadu začaly opravy na Chodském náměstí v Plzni. Pro řidiče to znamená omezení, Chodským náměstím neprojdete, pokud jedete z ulice Edvarda Beneše. Aktuálně je totiž uzavřen směr do centra.

Opravy na Chodském náměstí Plzen foto QAP (4)
Opravy na Chodském náměstí Plzen foto QAP (4)Opravy na Chodském náměstí Plzen foto QAP (5)Opravy na Chodském náměstí Plzen foto QAP (7)Opravy na Chodském náměstí Plzen foto QAP (6)Opravy na Chodském náměstí Plzen foto QAP (8)Opravy na Chodském náměstí Plzen foto QAP (9)Opravy na Chodském náměstí Plzen foto QAP (10)Opravy na Chodském náměstí Plzen foto QAP (11)Opravy na Chodském náměstí Plzen foto QAP (12)Opravy na Chodském náměstí Plzen foto QAP (13)Opravy na Chodském náměstí Plzen foto QAP (14)Opravy na Chodském náměstí Plzen foto QAP (15)Opravy na Chodském náměstí Plzen foto QAP (17)Opravy na Chodském náměstí Plzen foto QAP (16)Opravy na Chodském náměstí Plzen foto QAP (18)Opravy na Chodském náměstí Plzen foto QAP (1)Opravy na Chodském náměstí Plzen foto QAP (2)Opravy na Chodském náměstí Plzen foto QAP (3)

Chodské náměstí bude mít zhruba po měsíčních opravách bezpečnější ostrůvek na přechodu pro chodce a nový povrch komunikace včetně zastávkových zálivů. Kompletně hotovo má být 7. prosince.

Oprava má dvě etapy, nyní je uzavřen směr do centra navazující na ulici Edvarda Beneše, druhý směr z centra je otevřen.

„Po dobu oprav bude vždy uzavřen pouze jeden směr navazující na ulici Edvarda Beneše, druhý bude otevřen,“ vysvětlila Jana Tomanová, vedoucí magistrátního odboru dopravy.

Řidiči jedoucí do centra po ulici Edvarda Beneše musí nyní jet po objízdné trase, odbočí do Dobrovského ulice a poté na Klatovskou. V opačném směru je odbočení a průjezd přes Chodské náměstí možný. V druhé etapě stavby budou pruhy uzavřeny opačně.

„Provedení stávajícího ostrůvku v přechodu pro chodce již neodpovídá normě, proto bude rozšířen. Dojde i k opravě zastávek, kde povrch komunikace trpí hlavně při rozjíždění. Stometrový úsek komunikace na důležité křižovatce s Klatovskou, v jehož blízkosti jsou dvě školní budovy, se díky stavební úpravě stane pro všechny bezpečnějším,“ uvedl podrobnosti Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Opravovat se bude i povrch zastávky před Střední průmyslovou školou stavební Plzeň, kde je zámková dlažba již v nevyhovujícím stavu.

Další omezení

Linkové autobusy firmy Arriva číslo 450421 z Plzně do Přeštic a noční linka číslo 440092 firmy Z-Group bus z Plzně přes Štěnovice do Blovic budou po dobu stavby zastavovat na zastávce MHD v Dobrovského ulici.

Opravy přijdou na 2 781 256 korun včetně DPH.

foto: QAP.cz

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24