QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na hodinu zhasnou světla

27.03.2010 15:10

K akci Hodina země (Earth Hour) se připojí i Správa Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava, která vypne světla na dvou vimperských památkách. V Plzeňském kraji se nepřidala žádná obec.

V sobotu ve 20.30 hodin zhasnou na celou jednu hodinu světla v tisících městech, institucích, podnicích a domácnostech po celém světě. Připojí se tak k boji proti globálnímu oteplování.

V Plzeňském kraji se podle aktuálních informací nehodlá k akci Hodina země připojit žádné město nebo obec. Účast ale oznámila Správa NP a CHKO Šumava s tím, že se vypnou světla na dvou památkách ve Vimperku, vimperského zámku a Městské zvonice.

Koordinátor akce pro ČR, Matěj Hollan, řekl: "Oslovujeme desítky měst v celé republice a vyzýváme je, aby symbolickým hodinovým vypnutím veřejného osvětlení daly najevo svůj zájem o řešení globální problémů."

Hodinu Země (Earth Hour) iniciuje ochranářská organizace - WWF (World Wildlife Fund), v České republice má na starosti realizaci základní organizace Českého svazu ochránců přírody Veronica.

Více najdete na stránkách www.veronica.cz nebo na www.earthhour.org

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24