QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Jedničce přívítali první miminko obvodu - FOTKY

20.01.2023 10:10

První letošní miminko Městského obvodu Plzeň 1 je Matyáš Malý. Ve čtvrtek 19. ledna ho přívítali na obvodní radnici. Starostka Ivana Bubeníčková neodolala a nového občánka si i pochovala.

první miminko obvodu a starostka Buebnickova1
první miminko obvodu a starostka Buebnickova1první miminko obvodu a starostka Buebnickovaprvní miminko obvodu a starostka Buebnickova2první miminko obvodu a starostka Buebnickova5

"První letos narozené miminko z Jedničky na sebe nechalo chvíli čekat. Malý Matyáš přišel na svět 3. ledna. Jsem ráda, že jsme ho mohli i s milými rodiči přivítat na radnici," řekla QAPu starostka Ivana Bubeníčková.

Na radnici byli oba rodiče malého Matyáška - Michaela Hrbková a Michal Malý z Košutky. Ten mimo jiné prozradil, jak se cítil u porodu. „Nedokázal jsem si představit, jak je to náročné. Také je tam velké horko, člověk nejí a nepije. Když ale dítě přijde na svět, je to tak nádherný pocit,“ popisuje dvaatřicetiletý Michal Malý, který pracuje v oblasti informačních technologií a po narození potomka využil tzv. otcovskou dovolenou.

Na Úřadu městského obvodu Plzeň 1 rodičům k narození prvního občánka obvodu pogratulovala starostka Jedničky Ivana Bubeníčková, předsedkyně Finančního výboru ZMO Plzeň 1 Lucie Pernglau, radní Zuzana Buriánová a vedoucí Sociálního odboru ÚMO Plzeň 1 Dana Krausová. „Ať krásně rosteš, daří se ti a rodičům děláš radost. Hodně štěstí, Maty. Doufám, že se uvidíme na vítání občánků,“ popřála Matyáškovi Ivana Bubeníčková. Vedení obvodu pak mladým rodičům předalo poukázku do drogerie a hračkářství, dohromady za pět tisíc korun, a mladá maminka nemohla odejít bez květiny.

foto: MO Plzeň 1

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24