Na Klatovsku došlo k hromadné dopravní nehodě. Policisté hledají svědky

30.11.2022 7:30

V pondělí 14. listopadu v 15:45 hodin jela řidička s osobním vozidlem značky Seat Cordoba po silnici II. třídy číslo 169 ve směru od Horažďovic na Sušici. Následně došlo k dopravní nehodě u obce Dobršín.

Policie_Pixabay

Policie hledá svědky dopravní nehody. „U obce Dobršín se na přímém úseku komunikace řidička s vozidlem rozhodla předjet před ní jedoucí autobus značky Man Lion´s City. Řidička se snažila přesvědčit, zda nejede vozidlo v protisměru, kdy částečně vyjela do protisměrné části vozovky a po zjištění, že v protisměru nejede žádné vozidlo, dala znamení o změně směru jízdy a započala předjížděcí manévr, ale ve chvíli, kdy již byla předjížděna vozidlem značky Dacia Duster,“ popsala nehodu Dana Ladmanová, mluvčí policie.

Následně došlo ke střetu levé boční části vozidla Seat s pravou boční částí vozidla Dacia a vozidlo Seat bylo vymrštěno pravou přední částí do levé zadní části autobusu.

„Při dopravní nehodě ke zranění osob nedošlo. Ovlivnění alkoholem bylo u řidičů vyloučeno provedenými dechovými zkouškami. Na vozidlech byla na místě škoda odhadnuta na 95 tisíc korun,“ doplnila informace mluvčí policie.

Na základě této šetřené dopravní nehody žádá policie o spolupátrání po možných svědcích události i včetně přepravovaných osob v době dopravní nehody v autobuse.

Informace lze podat v pracovních dnech na telefon číslo 974 334 251 nebo 974 334 250 i prostřednictvím e-mailu: kt.di.evidence@pcr.cz

foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24