Na plzeňském gymnáziu bude přednášet Markéta Pekarová Adamová

08.03.2023 14:49

V rámci cyklu přednášek a besed Svět kolem nás navštíví plzeňské Gymnázium Františka Křižíka několik osobností. Prvním hostem bude již tento týden režisér a producent Václav Marhoul. Navazovat bude beseda s předsedkyní Poslanecké sněmovny České republiky Markétou Pekarovou Adamovou nebo s manažerem, poradcem a diplomatem Petrem Kolářem.

Gymnázium Františka Křižíka_FB GFK

Plzeňské Gymnázium Františka Křižíka čeká v následujícím měsíci zajímavý program. V rámci cyklu přednášek a besed s názvem Svět kolem nás navštíví gymnázium už tento pátek, 10. března 2023, režisér a producent Václav Marhoul. Besedy, která bude zaměřena na jeho profesní dráhu, zejména na jeho scénáristickou, režisérskou a producentskou činnost, se zúčastní studenti septim a oktáv.

Hned v následujícím týdnu, ve čtvrtek 16. března 2023, pak na gymnázium zavítá předsedkyně Poslanecké sněmovny České republiky Markéta Pekarová Adamová. Spolu s ní se besedy zúčastní také poslanec a ředitel Gymnázia J. K. Tyla v Hradci Králové Matěj Ondřej Havel. Beseda, která proběhne v dopoledních hodinách v aule GFK, bude pro studenty kvart a kvint.

Dalším hostem bude manažer, poradce a bývalý diplomat Petr Kolář. Beseda pro studenty sext, septim a zájemce z řad rodičů proběhne ve středu 5. dubna 2023 od 10 hodin dopoledne. Všechny zmíněné besedy pořádá Gymnázium Františka Křižíka ve spolupráci se Středoškolským klubem ASK ČR při gymnáziu.

V minulých letech navštívili Gymnázium Františka Křižíka v rámci cyklu přednášek a besed Svět kolem nás například kytarový virtuos Lubomír Brabec, dcera Nicholase Wintona Barbara Wintonová, experimentální archeolog Pavel Pavel, astronom Jiří Grygar, designer vozů Ferrari Maurizio Corbi, shakespearolog Martin Hilský, fotbalista a trenér Pavel Horváth nebo osobní tajemník Freddieho Mercuryho Peter Freestone.

Foto ilustrační FB GFK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24