QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Slovanech byla vybudována dlouho žádaná zastávka MHD - FOTKY

12.12.2022 12:37

V uplynulých dnech vybudovala Správa veřejného statku města Plzně nový zastávkový záliv s nástupištěm U Kasáren na Slovanech. Nová zastávka pro trolejbusy bude v provozu od 16. prosince.

zastávka U Kasáren_1222_Radka Žáková (1)
zastávka U Kasáren_1222_Radka Žáková (1)zastávka U Kasáren_1222_Radka Žáková (2)zastávka U Kasáren_1222_Radka Žáková (3)zastávka U Kasáren_1222_Radka Žáková (4)

Za trolejbusovou zastávku v Plzni na Nepomucké ulici město zaplatilo 2,7 milionu korun včetně DPH. Zastávka byla upravena na žádost občanů. „Úpravu zastávky si vyžádali občané. Nástup do vozů byl kvůli absenci zvýšené plochy zastávky zejména pro seniory a maminky s kočárky nekomfortní. Nyní bude nástupní plocha přibližně ve stejné výši jako je podlaha nízkopodlažních trolejbusů, které tu budou zastavovat,“ řekl Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Foto: Původní zastávka

Zastávka se nachází několik metrů od původního místa. „Nová zastávka U Kasáren ve směru na Černice vznikla o 175 metrů dále, než je ta stávající. V místě stávající zastávky totiž město nevlastní pozemky,“ uvedl vedoucí Úseku veřejné dopravy a cyklodopravy Správy veřejného státu města Plzně Jan Hakl.

U Kasáren zastavují trolejbusy linek 10,13 a noční autobusové linky N2, N5. Jde o zastávku na znamení, kterou využívají hlavně rezidenti z Bručné. Trolejbusy budou na novém místě zastavovat od prvních ranních spojů 16. prosince 2022, noční autobusové linky pak poprvé v noci z 16. na 17. prosince. Stará zastávka bude zrušena.

Foto MMP Radka Žáková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24