QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Šumavu se vrátí sněžení, mohly by se tvořit sněhové jazyky

22.04.2016 11:18

Ochlazení, které přinese víkend, podle meteorologů může přinést i poměrně vydatné sněhové přeháňky. V neděli by se na horách mohly dokonce tvořit jazyky, v nižších polohách pak náledí.

Sněhová situace 27_1_Pavel Němeček (4)

Počasí si s námi v příštích dnech nejspíš pořádně pohraje. Po krásných jarních dnech tohoto týdne, přijde znovu ochlazení a to poměrně výrazné. Na Šumavě by se dokonce měly v průběhu víkendu objevit i vydatné sněhové přeháňky a podle meteorologů není vyloučené, že se budou tvořit sněhové jazyky.

Ještě v pátek se teploty vyšplhají až na 16 stupňů. Postupně se ale už bude zatahovat a přibývat bude oblačnost. Sobota pak bude ve znamení zatažené oblohy, odpoledne se navíc od jihozápadu přidá na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Teploty se budou přes den pohybovat jen mezi 9 a 12 stupni.

V noci na neděli a k ránu by se už měly objevovat sněhové přeháňky a to dokonce i v nižších polohách. I během dne bude oblačno s přeháňkami. Na horách se očekávají dokonce vydatné sněhové srážky a mohly by se tvořit sněhové jazyky. Ráno se navíc může náledí objevovat také v nižších polohách, protože noční teploty budou klesat až k -2 stupňům. Přes den budou nejvyšší teploty jen kolem 7 stupňů.

Na Šumavě mrzlo už v uplynulých dnech...

Na Šumavě byly poměrně hodně chladné i noci v průběhu tohoto týdne. V noci na úterý například na Horské Kvildě naměřili -4,7 stupně. Celkem dost pak mrzlo v noci na čtvrtek. "Nejchladněji bylo v horských mrazových kotlinách, na stanici Kvilda-Perla bylo naměřeno -10,1 °C, Rokytská slať -9,5 °C, Rolava a Horská Kvilda naměřila -9,2 °C," informoval ČHMÚ.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24