QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na železniční trati Plzeň - Železná Ruda se chystá výluka

10.09.2015 9:05

Mezi Plzní a Valchou budou o víkendu na železniční trati probíhat úpravy a dojde na výluku. Místo vlaků budou jezdit autobusy. Přinášíme podrobnosti.

RegioShark křest

Cestující vlaky budou muset o víkendu počítat s komplikacemi na trati Plzeň - Železná Ruda. Správa železniční a dopravní cesty bude pracovat v úseku Plzeň - Valcha a vlaky tak nahradí autobusy. Ovlivnit to může především ty, kteří se chystají na víkendový výlet směr Klatovsko a Šumava.

Výluka se chystá na sobotu 12. září. Naštěstí potrvá jen několik hodin, nicméně pro ty, kteří se chystají třeba na víkenodvý výlet hned ráno, to bude znamenat problémy. "Od 7:30 do 12:30 přeruší výluka Správy železniční dopravní cesty dopravu v úseku Plzeň  hlavní nádraží - Plzeň-Valcha na trati Plzeň - Železná Ruda-Alžbětín. Po dobu konání výluky za všechny vlaky v uvedeném úseku pojede náhradní autobusová doprava. Cestujícím na Šumavu, především s koly, doporučujeme využít spěšný vlak Sp 1960 v 7:02 z Plzně hlavního nádraží, který ještě není výlukou dotčen," říká mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

České dráhy zároveň doporučují všem, kteří budou v sobotu dopoledne cestovat na této trati, aby se předem dobře informovali i ohledně výlukového jízdního řádu pro autobusy. Informace budou k dispozici ve všech dotčených stanicích a zastávkách, na webu Českých drah www.cd.cz/omezeniprovozu a u operátorů Kontaktního centra ČD: 840 112 113.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24