QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na železničních tratích v regionu odstartují výluky

03.04.2016 8:09

Cestující vlaky v kraji musí od pondělí počítat s komplikacemi hned na svou železničních tratích. Od středy se pak přidá další výluka. Čtěte podrobnosti.

RegioShark1

Hned od pondělí odstartují výluky na tratích Plzeň - Železná Ruda - Alžbětín a Pňovany - Bezdružice, ve středu se pak přidá výluka na trati Domažlice - Planá u Mariánských Lázní. Místo vlaků bude nasazená náhradní autobusová doprava.

Od pondělí 4. dubna se musí na komplikace připravit cestující na trati Plzeň - Železná Ruda-Alžbětín v úseku mezi Dobřany a Přešticemi. "Ve dnech 4. až 6. dubna vždy v době od 8:00 do 14:00 hodin pojede za rychlíky, osobní a spěšné vlaky náhradní autobusová doprava v úseku Přeštice - Dobřany. Ve dnech 7. a 8. dubna v době od 8:00 do 13:50 pojede za všechny vlakové spoje náhradní autobusová doprava v úseku Chlumčany u Dobřan - Švihov u Klatov," informovala mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Až do 15. dubna budou muset se změnami počítat i cestující na trati Pňovany - Bezdružice. Od pondělí 4. dubna od 7:30 do pátku 15. dubna do 15:30 se výluka dotkne úseku Pňovany - Trpísty. "Za všechny vlaky pojede náhradní autobusová doprava podle výlukového jízdního řádu. Náhradní autobusová doprava pojede u vlaků směr Pňovany nejprve z Blahoust obce přes zastávku Blahousty do Trpíst a dále do Pňovan, v opačném směru ze stanice Pňovany nejprve do stanice Trpísty a až následně obslouží zastávku Blahousty a pokračuje do Blahoust obce," upozorňuje mluvčí Českých drah.

Ve dnech 12. až 14. dubna bude navíc kvůli uzavření přejezdu náhradní autobusová doprava začínat a končit na zastávce Blahousty (Malovice).

Od středy 6. dubna odstartuje výluka na další trati v kraji, tentokrát na trati Domažlice - Planá u Mariánských Lázní. "V úseku Klenčí pod Čerchovem - Domažlice ve středu 6. dubna v době od 8:20 do 15:50 hodin pojede za 9 osobních vlaků náhradní autobusová odprava v úseku Klěnčí pod Čerchovem - Domažlice," přidává další výluku Radka Pistoriusová.

Cestující se v případě problémů mohou obrátit na Kontaktní centrum ČD na telefonním čísle 840 112 113.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24