QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Náhradní pas nebo občanku můžete získat i v den voleb

16.10.2017 10:44

Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR se blíží. Pokud nemáte platý občanský průkaz nebo pas, můžete si ho pro účel voleb nechat udělat na počkání.

Občanka se strojově čitelnými údaji

"Plzeňský magistrát zajistil ve dnech nastávajících voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky mimořádnou službu pro Plzeňany, kteří nemají platný občanský průkaz nebo pas. V den voleb, tedy v pátek 20. října 2017 od 14:00 do 21:30 hodin a v sobotu 21. října 2017 v době od 08:00 do 13:30 hodin, si mohou nechat vyhotovit na počkání občanský průkaz bez strojově čitelných údajů s dobou platnosti jeden měsíc," informuje plzeňský magistrát.

Služba je k dispozici na oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů Magistrátu města Plzně na náměstí Republiky 16. Občanský průkaz bude vydáván bez správního poplatku.

"V těchto mimořádných úředních hodinách si rovněž mohou vyzvednout občanský průkaz či pas i lidé, kteří si o tyto doklady požádali již dříve. Platí to i pro občany, kteří nepatří do správního obvodu města Plzně, ale při podání žádosti uvedli, že si nový průkaz vyzvednou na Magistrátu města Plzně," uvádí se dále na webových stránkách plzen.eu.

Při podání žádosti o vydání občanského průkazu bez strojově čitelných údajů je nutné prokázat totožnost a spolu s žádostí (lze ji vyplnit na místě) předložit dvě fotografie o rozměru 35 x 45 mm, odpovídající jeho současné podobě (fotografie nelze pořídit v budově nám. Republiky 16).

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24