Náklaďák s bagrem se nevešel pod most, škoda je skoro milion - FOTKY

18.01.2017 9:22

Na pořádné problémy si zadělal řidič nákladního auta, které převáželo bagr na hlavní trase Domažlice - Klatovy. Bagr poškodil železniční most a škody jsou pořádně vysoké.

2
234

K nehodě došlo na hlavním tahu I/22 pod železničním mostem mezi obcemi Loučim a Hluboká. Řidič nákladního auta s bagrem na návěsu nerespektoval značku ohledně povolené výšky vozidel a vjel pod železniční most. S obřím kolosem se ale pod most nevešel.

"Došlo k nárazu ramene přepravovaného pracovního stroje Caterpillar do spodní části mostu. Po nárazu řidič na místě zastavil. Učinil opatření, aby snížil celkovou výšku vozidla včetně nákladu, a dokončil průjezd pod železničním mostem. Na železničním mostu vznikla hmotná škoda ve výši 300 tisíc korun, na pracovním stroji Caterpillar byla škoda vyčíslena na 500 tisíc korun," říká k nehodě mluvčí policie Dagmar Brožová.

Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Nehodou se policie i dál zabývá. Nicméně už teď je jasné, že řidič nejel ani z dalšího hlediska podle předpisů. "Při šetření dopravní nehody kontrolou záznamového zařízení vozidla Volvo dopravní policisté zjistili, že řidič při jízdě překročil nejvyšší povolenou rychlost vozidla. Dále se touto věcí zabývají," dodává mluvčí policie.

I když nehoda nepřerušila železniční provoz a most je dál stabilní, Správa železniční a dopravní cesty přijala alespoň preventivní opatření a vlaky tak musí místy projíždět nižší rychlostí.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24