QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nová trolejbusová linka č. 9 dočasně zaveze Plzeňany k FN Lochotín!

15.03.2023 9:39

Nová propagační linka 9 by měla nastínit obyvatelům Plzně záměr elektrifikace Severního Předměstí. Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) zavádí linku pouze dočasně, bude v provozu jen několik dní.

230302_Bus_trolejbus_SVS_Lochotin_2

V souvislosti s kampaní Trolejbus na Jedničku zahájí provoz nová trolejbusová linka číslo 9. „Jedná se o ukázkový provoz bateriového trolejbusu, který má upozornit na chystaný záměr zavedení trolejbusové dopravy na Severní Předměstí. Ve vozidle budou vystavené informační materiály k projektu elektrifikace MHD na Severním Předměstí,“ informovalo PMDP.

Nová linka č. 9 doveze cestující až k FN Lochotín. „Linka v trase Na Dlouhých – Hlavní nádraží – Goethova – Náměstí Republiky – Nemocnice Lochotín vyjede poprvé v neděli 19. března po 11. hodině dopolední. V pracovní dny bude zajišťovat provoz mezi 7. hodinou ranní a 16. odpolední. Posledním dnem provozu bude sobota 25. března. Na lince 9 platí běžný tarif MHD,“ uvádí PMDP.

„V průběhu provozu linky se můžete zúčastnit několika akcí. Například v neděli 19. března se od 14 do 17 hodin koná Den otevřených dveří v měnírně Lochotín. Vystoupit lze v zastávce Lékařská fakulta, která se nalézá v těsné blízkosti měnírny. Více o záměru i propagačních akcích najdete na stránkách www.trolejbusnajednicku.cz,“ informuje PMDP.

Foto ilustrační SVSMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24