Nová týdenní předpověď: Přeháněk se v příštích dnech nezbavíme

14.04.2016 7:01

Na deštníky bychom v příštích dnech, včetně víkendu, zapomínat neměli. Podle nové předpovědi nás čeká spíš oblačná obloha a déšť nebo přeháňky. Čtěte novou předpověď do 21. dubna.

FOTO_QAP_CZ (5)

Slunečné oblohy si v příštích dnech příliš neužijeme. Podle nové týdenní přdpovědi nás čeká spíš zataženo nebo oblačno a počítat musíme i s deštěm nebo přeháňkami. V pondělí by dokonce mohly být srážky v horských oblastech i sněhové. 

Už ve čtvrtek by k nám měl postupně proudit chladnější vzduch od severozápadu. "V dalších dnech budou v jihozápadním proudění do střední Evropy postupovat frontální systémy. Na začátku příštího týdne se od severozápadu rozšíří do střední Evropy výběžek vyššího tlaku vzduchu a po jeho přední straně k nám bude proudit chladnější vzduch od severu," upozorňuje ČHMÚ.

Ve čtvrtek nás přes den čeká zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky. Odpoledne a večer by od západu mohla oblačnost ubývat. Teploty se vyšplhají mezi 10 a 14 stupňů.

V pátek bude počátku sice polojasno, od západu ale bude postupně přibývat mraků na oblačno až zataženo a místy se objeví déšť nebo přeháňky. V noci klesnou teploty mezi 6 až 2 stupně, přes den vystoupí mezi 12 až 16.

Sobota bude ve znamení oblačné nebo zatažené oblohy, na většine území se bude vyskytovat občasný déšť. V průběhu dne by mohlo být ale přechodně i polojasno. V noci naměříme 8 až 4 stupně, přes den pak 14 až 18.

Neděle přinese opět oblačnou až zataženou oblohu, od severozápadu se navíc přidá i občasný déšť. Noční teploty budou mezi 8 až 4 stupni, denní mezi 10 až 15.

V pondělí by mělo být spíš polojasni, přechodně se ale může objevit oblačnost s přháňkami, které by nad 800 metrů nad mořem mohly být i sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 4 stupně až 0, nejvyšší denní vystoupí mezi 10 až 14.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 16 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24