Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Nový propojovací úsek cyklostezky vzniká v Plzni u Radčické - AKTUÁLNÍ FOTKY

18.06.2023 18:02

Nový úsek, který popojí cyklostezku v ulici Pod Vinicemi a lávku přes Mži, má být hotový do tří měsíců. Stavba nového úseku zatím není příliš vidět, nicméně staveniště firmě bylo předáno už 8. června. Přinášíme aktuální fotky z místa.

cyklostezka Pod Viniemi _Mze foto QAP (12)
cyklostezka Pod Viniemi _Mze foto QAP (13)cyklostezka Pod Viniemi _Mze foto QAP (12)cyklostezka Pod Viniemi _Mze foto QAP (14)cyklostezka Pod Viniemi _Mze foto QAP (15)cyklostezka Pod Viniemi _Mze foto QAP (16)cyklostezka Pod Viniemi _Mze foto QAP (17)cyklostezka Pod Viniemi _Mze foto QAP (18)cyklostezka Pod Viniemi _Mze foto QAP (1)cyklostezka Pod Viniemi _Mze foto QAP (2)cyklostezka Pod Viniemi _Mze foto QAP (3)cyklostezka Pod Viniemi _Mze foto QAP (4)cyklostezka Pod Viniemi _Mze foto QAP (5)cyklostezka Pod Viniemi _Mze foto QAP (6)cyklostezka Pod Viniemi _Mze foto QAP (7)cyklostezka Pod Viniemi _Mze foto QAP (8)

Cyklisté nyní musí jet křížením ulice Pod Vinicemi a Radčické ulice. Právě vznikající úsek má vyřešit zejména jejich bezpečnost.

Jedná se o trasu greenway Mže a bezpečnější spojení již realizovaných stezek v ulici Pod Vinicemi u plzeňské zoo k lávce přes řeku Mži. Půjde o stezku pro pěší a cyklisty se zpevněným asfaltovým povrchem v šířce tří metrů.

I když cyklisté budou muset po novém úseku stejně přejet frekventovanou Radčickou ulici, bude přejíždění v jiném místě bezpečnější. V současné době totiž musí cyklisté jet zčásti po vozovce vedle aut, a navíc kvůli sklonu vozovky nejsou dostatečné rozhledové podmínky pro bezpečné vjíždění do křižovatky.

Délka vznikajícího úseku je: 262,57 m (124,41+ 138,16 m), odhadované náklady jsou 5,2 mililonů korun.

Jaké další cyklostezky v Plzni vzniknou si můžete přečíst ZDE.

foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte