QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

O území Americká - Sirková se bude v Plzni soutěžit!

01.02.2014 7:59

Plzeňská radnice vypíše architektonicko-urbanistickou soutěž na území Americká - Sirková, zastupitelstvo už schválilo podmínky této veřejné ideové jednokolové soutěže.

DSC00493

O území po bývalém "kulturáku" v Plzni se bude soutěžit. Plzeňské zastupitelstvo schválilo podmínky této veřejné ideové architektonicko-urbanistické soutěže. Úkol zní jasně - soutěžící musí zpracovat návrh na řešení území Americká – Nádražní – křižovatka U Jána – Denisovo nábřeží s důrazem na urbanistickou strukturu a vymezení veřejných prostranství. Výsledky soutěže budou podkladem pro zpracování návrhem územního plánu předepsané územní studie...

Jedním ze základních požadavků soutěže je najít například optimální architektonicko-urbanistické řešení vymezeného území i se zdůvodněním návrhu, návrh struktury zástavby a veřejných prostranství nebo návrh vazeb řešeného území na okolí. Jisté je, že soutěžící nečeká vůbec nic jednoduchého. Při návrhu musí také mimo jiné respektovat i vydané územní rozhodnutí a nezapomenout přitom na vlastníky pozemků.

Soutěž bude vyhlášena 3. února 2014 a odevzdat soutěžní návrhy můžete od 25. do 30. dubna. Hodnotící porota zasedne 13. a 14. května a den poté by měly být zveřejněny výsledky.

FOTO:Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24