QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Obětí nehod za červenec opět přibylo. O 23 více než loni

02.08.2010 7:58

Nejen horké počasí se podepsalo na tom, že letošní červenec byl zase o něco horší než loňský rok. Mrtvých na silnicích zase přibylo a to o 23 více než v roce 2009. Tragický byl hlavně počátek července.

policie

Letošní červenec se opět zapsal do černých statistik. Hlavně na začátku prázdnin, kdy o život přišlo nejvíce lidí. V prvních čtyřech červencových dnech zahynulo 20 lidí, v druhém týdnu 29, ve třetím 24, ve čtvrtém 15 a za posledních sedm červencových dní již jen 9 lidí. Celkem tedy za červenec bylo 97 obětí.

Podle mužů zákona má tato hrozivá čísla na svědomí horké počasí a hlavně po začátku prázdnin hromadné odjezdy na dovolené. Také slunečné počasí vytáhlo na silnice velké množství cyklistů a motorkářů.

I přes to není letošní počet mrtvých z dlouhodobého hlediska tak strašný. V uplynulé dekádě se totiž objevovala i čísla přes stovku. Například před třemi a pěti lety bylo mrtvých 120, před sedmi lety 159. Horší srovnání je jen s loňskem, kdy zemřelo o 23 lidí méně než letos. Také v roce 2006 bylo obětí o 24 méně.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT