QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Oblíbený Brdský cyklobus vyjede již tuto sobotu

13.04.2023 12:07

V sobotu 15. dubna vyjede letos poprvé oblíbený Brdský cyklobus na lince z Plzně do Příbrami a zpět. Vyveze cyklisty i s jejich koly přímo až na hřeben pohoří Brdy přezdívaného „malá Šumava“.

Brdský cyklobus

Brdský cyklobus pojede o sobotách 15. 4., 22. 4. a 29. 4. Po vyhodnocení zájmu ze strany cestujících bude případně spuštěn provoz cyklobusu i v dalším období.

Linka je vedena po běžné autobusové lince č. 440555 z Plzně do Příbrami. Autobus s cyklovlekem jede na trase Plzeň - Starý Plzenec - Spálené Poříčí - Míšov/Brdy – Rožmitál – Příbram a obslouží tak všechny turisticky atraktivní body brdských vrcholků. Opět jsou zavedeny i spoje Příbram – Míšov a opačně.

Vlek má kapacitu 27 jízdních kol, jejichž nakládku a vykládku provádí obsluha. Převážet je možné rovněž elektrokola za dodržení přepravních podmínek.

  • Z Plzně Stavební stroje vyjíždí bus v 7:35 hodin (z CANu v Husově ulici v 7:55) a jede přes Brdy až do Příbrami.
  • Z Příbrami jede spoj v 10:00 hodin s konečnou zastávkou Míšov.
  • Z Míšova nazpět do Příbrami jede ve 13:15 hodin.
  • Z Příbrami jede přes Brdy nazpět do Plzně v 15:30 hodin.

Cena 30 Kč za přepravu jízdního kola je jednorázově bez ohledu na přepravovanou vzdálenost spoje. Rezervace (nákup jízdenky) míst pro osoby je možné provádět z různých nástupních míst a pohodlně také přes internet např. z adresy www.csadplzen.cz/e-jizdenka.

Dovozné za jízdní kolo se platí vždy pouze přímo u řidiče autobusu při nástupu, předprodej není možný. Cestující, kteří si zakoupí jízdenku v předprodeji, však mají automaticky rezervováno místo pro jízdní kolo v cyklovleku.

Jízdenky lze samozřejmě nadále zakoupit rovněž přímo u řidiče autobusu v nástupní zastávce.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24