QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilá matka spala s ročním synem v bytě! Skončila na záchytce

09.06.2014 8:05

Další případ opilé matky řeší policie v Plzni. Tentokrát museli policisté vyjíždět k bytu na Slovanech, kde byla namol opilá žena s malým dítětem v bytě sama. Chlapec skončil v péči bývalého manžela.

IMG_7882

Další případ namol zpité ženy, která se měla starat o malé dítě, řeší policisté v Plzni. Případ se odehrál na Slovanech, kde policii zavolala 17letá dcery ženy s tím, že se na matku nemůže dobouchat. Žena nakonec nadýchala bezmála 3 promile a skončila na záchytce. O jejího ročního syna se musel postarat bývalý manžel.

Případy opilých matek v přítomnosti jejich malých dětí se poslední dobou v Plzni množí. Policie v minulém týdnu řešila například případ, kdy byla žena se dvěma malými dětmi opilá v jednom z barů na Slovanech. Na místo musela vyjet městská policie. Žena ale nebyla natolik pod vilvem, aby skončila na záchytce a o ni i o její děti se nakonec postarala kamarádka. Podrobnosti k případu čtěte v článku zde.

Další případ se odehrál také na Slovanech. ten byl ovšem o poznání dramatičtější. Na vlastní matku totiž policii zavolala 17letá dívka, která se na ni nemohla dobouchat a věděla, že matka je v bytě sama s ročním chlapcem. "Dívka uvedla, že její 40letá matka se nachází v uzamčeném bytě s mladším, teprve ročním synem a na její klepání a žádosti o otevření dveří nereaguje. Poté, co ani na výzvy policistů žena dveře bytu neotevřela a dokonce ani nedala znát, že se uvnitř nachází, byli policisté z obavy o život a zdraví ženy i jejího syna nuceni přivolat hasiče za účelem násilného otevření obydlí. K tomu nakonec nedošlo, protože matka krátce nato dveře nakonec otevřela," popisuje případ mluvčí policie Hana Štefflová.

Žena v tomto případě skončila na záchytce. Nadýchala totiž skoro tři promile! "Vzhledem k tomu, že byla silně pod vlivem alkoholu, kdy nadýchala 2,8 promile, a nebyla schopna se postarat sama o sebe ani o malého chlapce, byl jí syn za asistence sociální pracovnice na místě odebrán a předán do dočasné péče bývalému manželovi, otci dítěte. Matka byla převezena k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici. Jednání mladé ženy byla kvalifikováno jako přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi, za který jí může být uložena pokuta do výše až 50 tisíc korun," dodává mluvčí policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24