QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň čeká další dopravní komplikace! Tentokrát na Chodském náměstí

02.11.2022 12:52

Na Chodském náměstí budou měsíc probíhat opravy komunikace. Řešený úsek dostane bezpečnější přechod pro chodce, nový povrch i autobusovou zastávku.

DSC_0319_Chodské_fotoRadkaŽÁKOVÁ

Opravy budou probíhat ve dvou etapách, vždy s možným průjezdem jen v jednom směru. Práce začnou v pondělí 7. listopadu, konec by měl být 7. prosince. Po dobu oprav bude vždy uzavřen pouze jeden směr navazující na ulici Edvarda Beneše, druhý bude uzavřen. Řidiči budou muset zvolit objízdnou trasu, která bude řádně značena.

„Provedení stávajícího ostrůvku v přechodu pro chodce již neodpovídá normě, proto bude rozšířen. Dojde i k opravě zastávek, kde povrch komunikace trpí hlavně při rozjíždění,“ řekl Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí. Protože omezení na rušné ulici může způsobit dopravní komplikace, žádá Aleš Tolar řidiče a všechny účastníky provozu o trpělivost. „Stometrový úsek komunikace na důležité křižovatce s Klatovskou, v jehož blízkosti jsou dvě školní budovy, se díky stavební úpravě stane pro všechny bezpečnějším,“ vysvětlil Aleš Tolar.

Opravit potřebuje i povrch zastávky před Střední průmyslovou školou stavební Plzeň, kde je zámková dlažba již v nevyhovujícím stavu. Než dostane opravovaná část finální asfaltový povrch, bude provedena kontrola a případné zpevnění betonové podkladové desky v místě zastávky. Během stavby bude také obnoveno vodorovné dopravní značení a dojde i na opravu obrub.

V první etapě, která začne v pondělí 7. listopadu, bude uzavřena polovina vozovky ve směru do centra města, včetně středového dělícího ostrůvku. Řidiči směřující z ulice Edvarda Beneše do centra, pak najedou na objízdnou trasu odbočením do Dobrovského ulice a poté na Klatovskou. V opačném směru bude odbočení a průjezd přes Chodské náměstí možný.

V druhé etapě stavby, která by měla skončit 7. prosince, bude uzavřena polovina vozovky ve směru z centra. Řidiči, kteří dříve odbočovali z Klatovské na Chodské náměstí, tak budou muset pokračovat po Klatovské až k odbočení do Dobrovského. Touto ulicí se dostanou do ulice Edvarda Beneše.

Linkové autobusy firmy Arriva číslo 450421 z Plzně do Přeštic a noční linka číslo 440092 firmy Z-Group bus z Plzně přes Štěnovice do Blovic budou po dobu stavby zastavovat na zastávce MHD v Dobrovského ulici.

Za stavbu, kterou pro město zajišťuje Správa veřejného statku města Plzně, město zaplatí 2 781 256 korun včetně DPH.

Foto, mapa SVS

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24