QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská Trojka hledá nájemce pro nově budovanou bránu do Borského parku

20.05.2023 13:29

O tom, jak stavba pokračuje, jsme psali před několika dny (odkaz). Do nově vznikajících prostor teď obvod hledá nájemce, který bude provozovat nejen kavárnu, ale i veřejné WC.

stavba Borský park_brána_0523_QAP (9)

Stavba vstupní brány do Borského parku, která byla zahájena v srpnu 2022, už finišuje. Prostor, který prochází proměnou, sloužil dříve jako plocha pro tramvajovou smyčku. Liniový, ve velké míře prosklený, jednopodlažní pavilon s plochou zelenou střechou má být hotový do konce června. Obvod teď hledá nájemce.

Jak vyplývá z materiálů, které zveřejnil Městský obvod Plzeň 3, termín podání žádosti na pronájem prostor je nejpozději do 9. června do 8:00 hodin.

Nabízený nebytový prostor, který vzniká v proskleném pavilonu v místě bývalé tramvajové točny na Borech, má být primárně využíván jako kavárna nebo bistro, podmínkou je, že v části musí být provozovány veřejné toalety.

Jak budou nabídky hodnoceny? 30% váhu bude mít výše nabízené ceny za nájem, z dalších 70 % se bude hodnotit druh a rozmanitost služeb, pro jejichž poskytování bude nebytový prostor využíván, dále rozmanitost a úroveň nabídky gastro a dalších služeb a provozní model.

Zda ale bude v době otevření už některý z vybraných nájemců provozovat zdejší kavárnu či bistro, není v současné době jasné. Termín otevření je totiž jen cca tři týdny od termínu pro podání žádostí. A jak je uvedeno v záměru MO Plzeň 3, nájem se předpokládá až od 1. srpna 2023.

Předpokládaný termín otevření pro veřejnost je od 1.7.2023,“ potvrdil QAPu Tomáš Duzbaba, výrobní ředitel společnosti SILNICE NEPOMUK s.r.o., která stavbu zajišťuje.

foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24