QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský dětský sbor Kajetán je absolutním vítězem prestižní soutěže

02.12.2022 10:42

V listopadu se v Liberci se konal 13. ročník soutěže pěveckých dětských sborů Porta musicae 2022. Plzeňský dětský sbor Kajetán si přivezl rovnou několik ocenění.

kajetán archiv

“Zlaté pásmo, vítěz kategorie a absolutní vítěz soutěže Porta Musicae 2022! Speciální cena za inspirativní práci s dětským sborem. Jsme dojatí a šťastní,” uvedlo vedení Kajetána na svém Facebooku.

Kajetán je dětský sbor opery Divadla J. K. Tyla v Plzni. Sbor si klade za cíl vychovávat dětské zpěváky, kteří budou účinkovat v operních inscenacích DJKT. Repertoár sboru zahrnuje kromě dětských partů operních děl také klasické sborové skladby, se kterými sbor vystupuje na rozličných kulturních akcích, koncertech a soutěžích.

Právě na prestižní soutěži Porta musicae 2022 získal sbor Kajetán rovnou několik ocenění: Zlaté pásmo, Speciální cenu za inspirativní práci s dětským sborem. Sbor se stal svítězem II. kategorie, a dokonce i Absolutním vítězem celé soutěže. „Děti plakaly dojetím a celý sál aplaudoval ve stoje. Vzájemné spontánní a upřímné projevy členů ostatních sborů nás ohromily a zůstanou v našich srdcích ještě dlouho,“ prozradila sbormistryně  Anna-Marie Lahodová.

Foto FB Kajetán - Dětský sbor opery DJKT

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24