QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský kraj podpoří bývalé olympioniky, kteří se dostali do tíživé životní situace

25.01.2023 13:15

Rada Plzeňského kraje podpoří regionální legendy sportu, které se dostaly do tíživé životní situace. Radní schválili finanční dar téměř půl milionu korun.

Olymp_hry_foto Pixabay

„Finanční prostředky budou za účelem podpory sportovců seniorů poskytnuty formou finančního daru Nadačnímu fondu západočeských olympioniků se sídlem Franze Liszta v Bolevci, který je v rámci projektu Humanitární podpora fyzických osob - legend sportu přerozdělí vybraným sportovcům,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast školství a sportu Vladimír Kroc.

Na podporu regionálních legend sportu, které se dostaly do tíživé životní situace, přispěje Plzeňský kraj celkem částkou 450 000 korun. Finanční podporu Plzeňského kraje získají bývalí úspěšní reprezentanti v silniční cyklistice, házené, volejbale, atletice-pětiboji, v ledním hokeji, ve střelbě, vytrvalostním běhu anebo krasobruslení.

Věkové rozmezí sportovců, jimž bude tato finanční podpora poskytnuta, se pohybuje od 63 do 89 let. Rozdělena jim bude s ohledem na jejich zdravotní stav, sociální zázemí, dosažené sportovní výkony a jako prostředky pro rehabilitaci či masáže.

„Osobně jsem byl velmi překvapen, jak složitou situací mohou bývalí úspěšní sportovci po ukončení kariéry a v seniorském věku procházet. V době jejich vrcholné vitality a reprezentace země na olympijských hrách, mistrovství světa či Evropy a v jiných soutěžích, si to člověk ani neuvědomí, nicméně vše jednou končí a velké fyzické vypětí si vybere svoji daň. Proto je potřeba, abychom i pro tyto osobnosti, jejichž dosaženými úspěšnými sportovními výkony se mohla pyšnit naše zem, vytvořili zázemí a abychom jim byli nablízku, když budou potřebovat pomoc,“ zdůraznil krajský radní Vladimír Kroc.

Foto ilustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24