QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňští hasiči zažili rušnou sobotu

20.10.2013 8:12

Dopravní nehody, hořící automobil nebo opuštěný kocour na stromě, který nemohl dolů. Taková je sobotní bilance činností hasičů Plzeňského kraje.

Hned na několika místech v Plzeňském kraji zasahovali hasiči v sobotu 19. října.

Na Tachovsku v obci Cebiv došlo za jízdy k požáru osobního automobilu. Na požár hasiči nasadili vysokotlaký proud s pěnou. Řidička osobního automobilu naštěstí vyvázla z nehody bez zranění. Škody způsobené požárem byly předběžně vyčísleny na sto čtyřicet tisíc korun, hasičům se odhadem podařilo uchránit hodnoty ve výši dvacet tisíc korun.

Zasahovalo se také v Plzni, kde ve Zborovské ulici na Doudlevcích došlo k dopravní nehodě osobního automobilu. Vozidlo narazilo čelně do sloupu, přičemž hasiči pomohli záchranářům na místě naložit řidiče na nosítka a přemístit jej do sanitky. Současně bylo třeba uniklý olej zasypat sorbentem.

Na Plzni jihu měli hasiči pozitivnější úkol, tady se zachraňovala kočka. K záchraně kocoura ze stromu vyjeli hasiči do Dožic, části obce Mladý Smolivec. Dle oznamovatelů bylo zvíře ve výšce zhruba 9 metrů již druhý den a nemohlo dolů.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24