QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Počasí jako na houpačce! Následující týden bude teplo a deštivo

29.05.2022 12:39

Následující týden bude teplý, objeví se také přeháňky a bouřky. Ráno budou komplikovat situaci na silnicích mlhy. Podívejte se na detailní předpověď počasí.
 

2

V neděli bude počasí u nás ovlivňovat rozsáhlá oblast nízkého tlaku vzduchu nad severní a severovýchodní Evropou. Na počátku příštího týdne se bude nad střední Evropou udržovat nevýrazné tlakové pole. Postupně se západně od Biskajského zálivu prohloubí tlaková níže a po její přední straně začne proudit od jihozápadu do západní a střední Evropy teplý vzduch. Ve druhé polovině příštího týdne, pravděpodobně v pátek, bude od západu postupovat přes naše území studená fronta.

Předpověď na neděli 

V noci a ráno jasno až polojasno. Během dne většinou oblačno, v jihovýchodní polovině území odpoledne a večer postupně od jihu až zataženo. Na většině území déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C a místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C, v 1000 m na horách kolem 9 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s nebo klidno.

Předpověď na pondělí

Polojasno, přes den přechodně až oblačno a místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, na západě až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na úterý

Zpočátku skoro jasno, během dne postupně polojasno až oblačno a místy přeháňky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, v Čechách až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na středu

Polojasno až oblačno a ojediněle déšť nebo přeháňky, na jihu a východě přechodně až zataženo a srážky místy. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek

Polojasno, přes den při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C. Slabý jižní vítr 1 až 4 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle

Polojasno, postupně od západu oblačno až zataženo a na většině území přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C, v závěru období na západě až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C, zpočátku na východě až 30 °C.
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24