QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Materiál ze starých autolékárniček plzeňského magistrátu pomůže v Keni

09.02.2011 8:31

Zástupce humanitární organizace ADRA převzal v úterý 8. února od plzeňského primátora Martina Baxy zdravotnický materiál ze starých autolékárniček plzeňského magistrátu, který bude využit v nemocnici v keňském Itibo.

DSC_0011

Plzeň posílá do Keni zdravotnické potřeby ze starých autolékárniček služebních vozidel magistrátu. S nápadem takto pomoci přišli samotní zaměstnanci úřadu.

"Plzeňský primátor Martin Baxa předal v úterý 8. února zástupci plzeňské pobočky humanitární organizace ADRA Stanislavu Valentovi chirurgické rukavice a obvazový materiál, jako jsou obinadla, obvazy, gázové čtverce, náplasti a trojcípé šátky ze sta podle nové vyhlášky nevyhovujících autolékárniček," informovala Zdeňka Kubalová z kanceláře primátora s tím, že podnět pro shromažďování starých autolékárniček dali sami zaměstnanci magistrátu. "Úřad se přidal s darováním obsahu autolékárniček ze služebních vozidel," poznamenala Kubalová.

Zdravotnický materiál z autolékárniček plzeňského magistrátu bude využit v nemocnici v keňském Itibo, kam jej ADRA dopraví. Zbylý obsah lékárniček byl ekologicky zlikvidován.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT