QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Podle meteorologů k nám míří tropy

19.08.2010 9:59

Podle předpovědi meteorologů k nám po dlouhých dnech ochlazen zase míří horké dny. teploty se prý zastaví u 30. V noci ale bude dost zima. Vykoupeme se letos ještě?

Meteorologové hlásí, že od čtvrtka 19. srpna k nám míří zase na čas teplé počasí. Dokonce budou teploty prý až u 30 a budou nás lákat ke koupání.

Po nevlídném počasí, které se nás posledních mnoho dní drželo, by měl od čtvrtka 19. srpna nastávat obrat k lepšímu. Ve střední Evropě začne počasí ovlivňovat výběžek vyššího tlaku vzduchu od jihozápadu, který přinese skoro jasný až polojasný konec týdne, skoro beze srážek. Zatímco teploty se přes den vyšplhají až ke 30 tak v noci spadnou k 7 stupňům, na horách naměříme dokonce pouze 3 stupně. Mlhy nebudou výjimkou.

Ve čtvrtek má být oblačno až polojasno, teploty se zastaví maximálně u 23 stupňů a srážky by neměly být. V pátek se to vylepší na polojasno až jasno a teploty vyskočí až k 28 stupňům.

Víkend 21. a 22. srpna bude podle meteorologů jasný až polojasný, jen při přechodně zvětšené oblasti se mohou ukázat srážky. teploty v sobotu až 28 stupňů a v neděli dokonce tropická 30!

Pozor ale na teplotu vody, pohybuje kolem 20 stupňů a to na koupání není nejlepší.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24