QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

PORADNA: Pozor na zdravotní pojištění! Radí personální ředitelka Michaela Jirešová

29.05.2023 9:11

Řada lidí dnes začíná upřednostňovat zaměstnání v personální agentuře, než být zaměstnán ve firmě napřímo bez výpadku příjmu.

CG0A2967

Nespornou výhodou být agenturním zaměstnancem je, že v případě propuštění, vám agentura velmi rychle nabídne novou práci. Vyhnete se i nepříjemným rozhovorům s nadřízeným při žádosti o zvýšení platu. To vše za vás domluví manažeři pracovní agentury a novou práci vám seženou za pár dnů. Ale je dobré, vědět jaká jsou úskalí takového zaměstnání a na co si dát pozor. QAP proto oslovil ředitelku renomované pracovní agentury JPROGRESS Michaelu Jirešovou, která má více než 25 let zkušeností v oboru.

Co je dobré si pohlídat?

Pracujete-li pro agenturu, nezapomeňte si zkontrolovat, zda jste přihlášení na vaší zdravotní pojišťovně.

Pokud pracujete pro personální agenturu, je její povinností vás jako zaměstnance přihlásit na zdravotní pojišťovnu. Bohužel, ne každá agentura své zaměstnance nahlásí a pro zaměstnance mohou nastat obrovské komplikace.

Pokud není zaměstnanec nahlášen zdravotní pojišťovně, v případě nedoplatku musí částku hradit on sám. Pokud je zaměstnanec nahlášen agenturou, nedoplatek hradí agentura. Vybírejte si personální agenturu, která je spolehlivá a nahlásí za vás sociální i zdravotní pojištění.

V naší agentuře JPROGRESS je naprostou samozřejmostí, že za naše zaměstnance vyřídíme vše potřebné – sociální a zdravotní pojištění i další komunikaci s úřady. Máme pravidelnou komunikaci i s úřadem práce a včas své pracovníky informujeme o různých legislativních změnách atd.

Přestože se předchozí informace zdají samozřejmostí, velmi často k nám přechází lidé z jiných agentur a potvrzují nám, že některé agentury nemají tuto agendu v pořádku. Pro tyto pracovníky je pak dodatečné vyřizování povinností vůči státní správě černým snem.

Michaela Jirešová, ředitelka personální agentury JPROGRESS. Personalistice se věnuje od roku 1994, v oboru se stále vzdělává. Pro firmy v regionu je JPROGRESS partnerem v náboru kvalifikovaných zaměstnanců v oboru strojírenství.

V příštím dílu naší poradny si povíme, jak může pracovní agentura pomoci zaměstnanci s insolvencí.

Spolehněte se na stabilní českou personální agenturu JPROGRESS s 25letou tradicí a perspektivou do budoucnosti. Pomůžeme Vám nalézt práci, kterou hledáte. Volné pozice najdete na stránkách https://j-progress.cz/

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24