QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Potvrzeny tři oběti povodní

08.08.2010 10:51

Na Liberecku byla situace s povodněmi snad nejhorší. Naštěstí Plzeňsko nemá žádné ztráty na životech, jak na severu republiky. Tam hlásí tři mrtvé.

Radbuza v Doudlevcích se vylila z břehů - pátek 26.2.

Plzeňsku se povodně s tragickými následky vyhnuly ale na Liberecku je situace jiná. Potvrzené mají už tři mrtvé a tři lidé se pohřešují. Zatím poslední oběť je starší muž z Dolní Libchavy. Utonul v noci na neděli přímo ve svém domě.

První oběť byla z Lindavy, kde proud vody strhl 34letého muže. Podařilo se ho vytáhnout, ale už ne oživit. Potvrzeny nebyly další dvě hlášené oběti. Podle policie je možné, že se některé oběti dostaly na seznam dvakrát.

Voda na Liberecku, Jablonecku a Semilsku klesá, viditelně jí ubývá v Chrastavě i Hrádku nad Nisou. Na Smědé, Nise a Jeřici ale stále platí stav ohrožení. Zhoršuje se situace na Českolipsku, kde je stav ohrožení na Ploučnici a Svitávce. Svitávka kulminovala kolem půlnoci na 293 centimetrech a evakuovat kvůli tomu museli 70 lidí bezprostředně ohrožených vodou.

QAP drží záchranářům i obyvatelům postižených oblastí palce. Vždyť všichni pamatujeme, jaké to bylo v roce 2002, kdy byla i Plzeň sužována povodněmi.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24