Požár kamionu s mandarinkami zastavil provoz na dálnici

23.12.2015 8:34     23.12.2015 9:29

S kolonami museli od středečního rána počítat řidiči na dálnici D5 směrem na Prahu. Na 31. kilometru hořel návěs kamionu s mandarinkami. Čtěte podrobnosti.

požár na D5

Rozsáhlý požár kamionu, který převážel mandarinky, zastavil provoz na dálnici D5 ve středu v ranních hodinách. Dálnice musela být uzavřená směrem na Prahu. Nikomu se naštěstí nic nestalo, škody se ale vyšplhaly na půl milionu a řidiči museli počítat s kolonami.

K požáru návěsu došlo kolem půl osmé ráno. Na místo vyjeli hasiči z Berouna, Hořovic a jako výpomoc byli povoláni také hasiči z Rokycan s cisternou. "Kamion převážel mandarinky. Požár byl lokalizován po osmé hodině ráno. V 9:16 byl požár zlikvidován a jednotky se budou vracet. Předběžně jsou škody odhadnuté na půl milionu. Zprůjezdnit se podařilo také jeden jízdní pruh," řekl k zásahu mluvčí hasičů Ladislav Holomčík s tím, že požár likvidovaly celkem tři cisterny.

Nikomu se naštěstí nic nestalo. Návěs se navíc podařilo od tahače odstavit. Přesné příčiny požáru jsou stále v šetření, podle všeho ale půjde o technickou záležitost.

Řidiči museli kvůli uzavírce jezdit po objízdné trase, i tak se ale před místem požáru tvořily dlouhé kolony.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24