QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pozor na tuto nabíječku, hrozí Vám vysoké riziko úrazu elektrickým proudem

12.04.2021 12:15

Máte doma USB nabíječku SWISSTEN CLT304? ČOI zjistila, že při používání právě této nabíječky Vám hrozí vysoké riziko úrazu elektrickým proudem.

P1060447-768x576

Česká obchodní inspekce zjistila na trhu v ČR nebezpečnou USB nabíječku, která může znamenat pro spotřebitele vysoké riziko úrazu elektrickým proudem. Jedná se o výrobek USB nabíječka SWISSTEN CLT304. Česká obchodní inspekce uložila zákaz dodávání výrobku na trh a okamžité stažení výrobku z trhu.

Česká obchodní inspekce uložila prodejci zákaz dodávání výrobku na trh a okamžité stažení uvedeného výrobku z trhu. Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na Ministerstvu průmyslu a obchodu, informace o výrobku byly zveřejněny v systému RAPEX. "ČOI u výrobku zjistila vysoké riziko úrazu elektrickým proudem až smrti spotřebitele tím, že se uživatel dotkne USB konektoru na těle výrobku, na kterém se objeví nebezpečné síťové napětí 230V v důsledku průrazu nedostatečné izolace mezi primární a sekundární částí výrobku. Dále objevila nevyhovující značení výrobku – nebylo uvedeno obchodní jméno a kontaktní adresa výrobce, kontaktní adresa dovozce a nebyla uvedena jmenovitá hodnota vstupního proudu," uvedl mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Foto: ČOI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24