QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Práce na silnici v Nezvěsticích znovu začnou už po víkendu!

10.03.2023 13:36

V Nezvěsticích na silnici I/19 budou znovu obnoveny práce na opravě vozovky, která byla zahájena už během minulého roku v rámci akce I/19 Nezvěstice. Informaci potvrdilo Ředitelství silnic a dálnic, které má stavbu na starosti.

nezvěstice oprava
nezvěstice opravanezvěsticenezvěstice1

"Od pondělí 13.3. by mělo dojít k opětovným dopravním omezením v centrální části obce v úseku od mostu přes řeku Úslavu až po autobusovou zastávku. Začnou práce na frézování povrchu vozovky a následné opravě kanalizace a opěrné zídky. Stejně jako v minulém roce budou stavební úpravy prováděny po polovinách a provoz bude veden jedním jízdním pruhem kyvadlově," uvedl Adam Koloušek, tiskový mluvčí ŘSD.

Práce na silnici v centru Nezvěstic by měly finišovat letos. "V letošním roce by mělo dojít k dokončení oprav v centrální části obce. Poté se práce přesunou ke kraji obce ve směru na Plzeň, kde bude během příštího roku realizována nová okružní křižovatka na příjezdu do Nezvěsticím," upřesnil dále Adam Koloušek.

Samotná oprava průtahu obce Nezvěstice je rozdělena do tří etap, práce začaly v roce 2022. V letošním roce bude provedena oprava komunikace na okraji obce až k železničnímu přejezdu. V roce 2024 pak dojde hlavně k realizace nové okružní křižovatky na příjezdu do Nezvěstic ve směru od Plzně.

Celková délka opravy silnice I/19 v řešeném úseku je téměř 1200 metrů. Úprava vozovky v místě podjezdu pod železniční tratí je z rekonstruovaného úseku vyjmuta.

Stavební práce na silnici v Nezvěsticích se mají vyšplhat na 89,6 mil. Kč bez DPH.

foto: ŘSD

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24