QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Prezident Zeman je v nemocnici, vedení nemocnice nesdělilo diagnózu

10.10.2021 14:11

V neděli 10. října ve 12 hodin odvezla sanitka prezidenta Miloše Zemana z Lán do Ústřední vojenské nemocnice. Ve 14 hodin promluvil o zdravotním stavu prezidenta ředitel nemocnice.

zeman _volby foto ovčaček twitter

Podle ředitele nemocnice je prezident hospitalizován na jednotce intenzivní medicíny kvůli komplikacím jeho chronického onemocnění,. "Prezident republiky Miloš Zeman na základě doporučení svého ošetřujícího lékaře prof. Miroslava Zavorala vyslovil souhlas s hospitalizací v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Prezident republiky byl hospitalizován v neděli dne 10. října 2021," potvrdil na twitteru mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Ve 14 hodin proběhl krátký brífink vedení nemocnice, na kterém ředitel Zavoral uvedl jen krátké informace. „Krátce po 13. hodině jsme přijali na mé doporučení pana prezidenta Miloše Zemana. Přesně známe diagnózu. Jelikož ale nemám souhlas pana prezidenta sdělit diagnózu, tak to udělat nemohu,“ řekl Miroslav Zavoral, ředitel Ústřední vojenské nemocnice.

Ředitel nemocnice dále ubezpečil, že se prezidentovi dostane péče. „Chceme vás ubezpečit, že prezident Zeman dostane patřičnou péči,“ dodal Zavoral.

"Milí přátelé, zdvořile si dovoluji požádat, zejména politiky a novináře, o citlivý přístup k hospitalizaci pana prezidenta. Každý můžeme onemocnět, pak má být na prvním místě lidskost, přání brzkého uzdravení. K tomu nás vede víra i svědomí. Děkuji, Jiří Ovčáček," uvedl na twitteru mluvčí prezidenta.

ilustrační foto - twitter Jiří Ovčáček

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24