QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přichází babí léto. Užijeme si i nadprůměrných teplot

14.09.2015 7:02

V příštích týdnech si užijeme pravé babí léto, které přinese i nadprůměrné teploty. Příliš dešťů by počasí kazit nemělo. Počítat ale musíme i s mlhami a nízkou oblačností.

podzim7

V příštích týdnech bychom si měli užít pěkné babí léto. Počasí tak bude přát podzimním výletům. Především v prvním týdnu období budou teploty dokonce celkem vysoko nad 20 stupni. Postupně ochlazovat se bude ve druhé polovině předpovídaného období.

"Období od 14. září do 11. října 2015 jako celek očekáváme teplotně nadprůměrné a srážkově průměrné. První týden předpovědi (14.9. až 20.9.) bude teplotně nadprůměrný s odpoledními teplotami většinou nad 20 °C. Druhý týden očekáváme teplotně slabě nadprůměrný a třetí a čtvrtý týden by podle aktuálních předpokladů měly být teplotně průměrné," informoval ČHMÚ. Z pohledu srážek bude podprůměrný především první týden období, v dalších týdnech už bude srážek lehce přibývat.

Vzhledem k ročnímu období už musíme počítat i s mlhami a zatženou oblohou nízkou oblačností.

Příští dny přinesou celkem vysoké teploty, slunečno, ale také bouřky nebo přeháňky...

"V pondělí bude postupovat od západu přes naše území studená fronta. Před ní k nám bude proudit teplý vzduch od jihu, za ní chladnější vzduch od jihozápadu. Z Atlantiku se bude přesouvat přes Biskajský záliv nad Britské ostrovy tlaková níže a na její přední straně k nám začne již ve středu proudit teplý vzduch od jihozápadu. Ve čtvrtek a v pátek bude postupovat přes ČR k východu další studená fronta. Za ní se bude v chladnějším vzduchu rozšiřovat od jihozápadu do střední Evropy výběžek tlakové výše," upozorňují meteorologové.

V pondělí nás v regionu čeká zpočátku polojasno, odpoledne ale budou od západu přibývat mraky a večer se vyskytnou přeháňky, místy i bouřky. Teploty se vyšplhají mezi 20 až 24 stupňů.

V úterý bude oblačno, především na horách se budou objevovat přeháňky. V noci naměříme 13 až 10 stupňů, přes den 18 až 21. Zlepšení by mělo přijít ve středu, kdy se očekává polojasno, jen ráno a dopoledne by měly být sem tam mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. Noční teploty klesnou mezi 12 až 9 stupňů, odpolední vystoupí mezi 23 až 26 stupňů.

Čtvrtek přinese jasnou nebo polojasnou oblohu. Postupně bude ale opět přibývat oblačnost a také přeháńky nebo bouřky. Noční teploty budou mezi 17 a 13 stupni, denní pak okolo 25.

V pátek nás pak čeká oblačno až zataženo s přeháňkami a teplotami odpoledne mezi 16 a 20 stupni. Noc ale bude teplá, teploty budou mezi 17 a 13 stupni.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Zpočátku oblačno a místy přeháňky, postupně převážně polojasno a srážky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty zpočátku 14 až 10 °C, postupně 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 22 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24