QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

První etapa revitalizace významného parku v Rokycanech začíná

03.10.2022 9:24

Husovy sady (Stráň) a Kalvárie o rozloze 23 hektarů, přírodní památka a významné paleontologické naleziště projde rozsáhlou obnovou. První etapa revitalizace začíná a bude trvat asi 18 měsíců.

Na Stráni

„První etapa revitalizace potrvá asi rok a půl a vyjde na necelých 20 milionů korun. Etapa zahrnuje komunikace a zpevněné plochy, velkou lávku přes rokli u hřbitova, malou lávku nad koupalištěm u ulice Nad Strání a lávku pod vyhlídkou nad fotbalovým stadionem,“ uvedlo město Rokycany.

Husovy sady (Stráň) a Kalvárie

  • nacházejí se na území přírodní památky nazvané „Rokycanská stráň“.
  • posláním této přírodní památky je zabezpečení nalezišť zkamenělin klabavského a šáreckého souvrství českého ordoviku a jejich ochrana před neodborně prováděným sběrem

V parku přibydou zídky u vstupů do Husových sadů nebo zábradlí na vyhlídce. Chybět nebudou ani nové lavičky nebo informační tabule. „Počítá se také s přemístěním prvního zastavení Křížové cesty na Kalvárii. Pokud zastupitelé schválí rozpočet na následující roky, měly by se na Stráni objevit také nové fitness prvky, hřiště pro psy, altán a několik dětských hřišť. Ta budou sloužit například pro míčové hry nebo nabídnou různé dřevěné prvky,“ informovalo vedení Rokycan.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24