QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ranní nehoda na Klatovsku má tragické následky. Muž zemřel na místě

04.10.2022 8:03     04.10.2022 11:38

K vážné dopravní nehodě došlo v brzkých ranních hodinách mezi Hartmanicemi a Chlumem. Na místo vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. 

Vrtulník

“V úterý 4. října v 5:42 došlo mezi Hartmanicemi a Chlumem k dopravní nehodě. Na místě se střetl malý motocykl s osobním automobilem. Zasahovaly všechny složky IZS a letecká záchranná služba,” informoval o nehodě Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Těžce zraněného muže se i přes veškerou snahu nepodařilo zachránit. “U muže cca 62 let záchranáři zahájili neodkladnou kardio-pulmonálni resuscitaci. Muž utrpěl velmi těžká zranění, přes veškerou snahu zasahujících se jim nepovedlo obnovit životní funkce zraněného. Lékař konstatoval úmrtí muže na místě. K nehodě byl povolán koroner,” uvedla Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

AKTUALIZACE:

"Třicetiletý řidič osobního automobilu jel ve směru od obce Chlum na obec Hartmanice, když po projetí mírné levotočivé zatáčky přejel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím dvaašedesátiletým řidičem mopedu," uvedla mluvčí policie Barbora Šmaterová s tím, že řidič mopedu na místě bohužel svým zraněním podlehl.

Provedená dechová zkouška byla s negativním výsledkem. "U řidiče osobního vozidla byla provedená dechová zkouška i test na omamné a psychotropní látky s negativními výsledky. V současné době je prováděna krizová intervence, komunikace je již průjezdná. Věc si na místě převzali klatovští kriminalisté," doplnila mluvčí policie.

 
 

foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24