QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Region čeká výrazné ochlazení, na horách by mohlo konečně sněžit!

25.12.2014 20:07

Už v noci ze čtvrtka na pátek by mělo přijít výrazné ochlazení. Od pátku musíme počítat s teplotami pod nulou, na horách by mohlo konečně začít sněžit. Čtěte nejnovější předpověď.

železnorudsko_1_12_2012 (1)

Na naše území má přijít studená fronta a na horách by konečně mohlo začít sněžit. To by přívítali hlavně provozovatelé lyžařských areálů i ti, co vyrazili o vánočních prázdninách na Šumavu. 

Zatím marně čekali vlekaři na pořádnou nadílku sněhu, Vánoce začaly vysokými teplotami. Od pátku 26. prosince by se ale mělo začít výrazně ochlazovat.

Zatímco na první vánoční svátek ukazovala rtuť teploměru skoro pět stupňů Celsia, v pátek už by měla teplota klesnout pod bod mrazu. Výrazné ochlazení v Plzeňském kraji má přijít už v noci ze čtvtka na pátek. "V noci přejde přes naše území podružná studená fronta, za ní k nám bude pokračovat příliv chladného vzduchu od severozápadu až severu," informuje Český hydrometeorologický ústav.

V pátek 26. prosince by v regionu mělo být oblačno až zataženo s teplotami od -2 do +1 stupně Celsia, v nížinách se očekávají přeháňky, na horách by mohlo i sněžit. Teploty na Šumavě by se měly pohybovat od -4 do -1 stupně Celsia.

Pozor by si měli dát převážně řidiči, hlavně v pátek odpoledne by se mohlo na silnicích tvořit náledí. Meteorologové varují před mrznoucími srážkami.

Sněžit by mělo i v noci z pátku na sobotu a má znovu mrznout (až -7 stupně Celsia). Také v sobotu i v neděli přes den by se měly teploty pohybovat pod bodem mrazu, naměřit bychom měli od -4 do -1 stupnů Celsia. V sobotu by místy podle nejnovější předpovědi mohla teplota klesnout až k minus 10 stupňům Celsia.

Na sníh netrpělivě čekají lyžaři i vlekaři...

Zatím není v provozu žádný lyžařský areál v regionu. Pokud ale vyjde předpověď a provozovatelé vleků budou moci začít zasněžovat, situace by se mohla změnit už tento víkend. Největší lyžařský areál na Šumavě Špičáky byl v prosinci již několik dní v částečném provozu. Výŕazná obleva přerušila ale 19. prosince provoz. Od té doby v areálu marně čekají na ochlazení. 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT