QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rekonstrukce Benešovy ulice komplikuje v Domažlicích dopravu

25.05.2023 14:27

Rekonstrukce Benešovy ulice potrvá do konce listopadu. Přinese dopravní komplikace.

uzavírka_Benešova ulice_0523_město Domažlice

V pondělí 22. května začala první etapa rekonstrukce Benešovy ulice. „Rekonstrukce si vyžádá uzavírku od křižovatky s ulicemi U nemocnice a Komenského (u ´Komerční banky´) po křižovatku s ulicí Thomayerova (u penzionu Viola). Důvodem uzavírky je potřebná rekonstrukce kanalizace z důvodu jejího stáří,“ informovalo město Domažlice.

Stavba je rozdělena do několika etap. Probíhat bude až do konce listopadu a omezí i městskou hromadnou dopravu. „Při plánované 1. až 4. etapě bude zrušena zastávka městské autobusové dopravy Benešova I. (pod sokolovnou), v obou směrech bude nahrazena zastávkou Poděbradova," uvedlo město.

Objízdné trasy jsou stanoveny následovně:

  • Ve směru Mánesova I - Mánesova II pojedou spoje po objízdné trase Komenského - U nemocnice - Sadová - Erbenova - Mánesova.
  • Ve směru Mánesova II - Mánesova I pojedou spoje po objízdné trase směr Mánesova I - Komenského (ze zastávky Mánesova I směr ul. Benešova - Švabinského - Prokopa Velikého - Komenského).

Uzavírkou je dotčena i linka 400633 Poběžovice-Draženov-Domažlice. Zastávka Benešova I je nahrazena zastávkou Poděbradova, zastávka Benešova II zastávkou Švabinského.

Foto město Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24