QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rekonstrukce kina v Horšovském Týně se blíží ke zdárnému konci – FOTKY

03.04.2023 18:21

Kino v Horšovském Týně prochází modernizací. Kromě nových podlah a světel čekají na návštěvníky nové, pohodlné sedačky. Práce na modernizaci kina se ale protahují. Mohl za to špatný stav podlahy v sálu. Nyní snad vše spěje ke zdárnému konci.

rekonstrukce kina Horšovský Týn_0423 (1)
rekonstrukce kina Horšovský Týn_0423 (1)rekonstrukce kina Horšovský Týn_0423 (2)rekonstrukce kina Horšovský Týn_0423 (3)rekonstrukce kina Horšovský Týn_0423 (4)

„Po náročném odstranění shnilého dřeva z betonu, vylití speciální betonové hmoty a zabudování nových elektrických rozvodů nouzového osvětlení, probíhá v současné době pokládka koberců. Zároveň nastoupili horolezci, aby stropy i stěny očistili od prachu a pavučin a zkontrolovali uchycení stropních prken nejen kvůli akustice, ale především bezpečnosti,“ informovala Leona Císlerová, ředitelka Městského kulturního zařízení Horšovský Týn.

V kině je ještě mnoho práce, otevřít by se mělo v dubnu. „Následovat bude ještě instalace nových sedaček a schodišťových světel. Čeká nás také čištění zaprášených opon, protipožární nástřik a seřízení zvuku, neboť se mění celková akustika v sále. Vše by mělo být hotovo ve druhé půlce dubna,“ uvedla Leona Císlerová.

Na slavnostní otevření bude pozvaná široká veřejnost. „Můžete se těšit na projekci filmů Avatar: The Way of Water a pohádku Kocour v botách: Poslední přání - oba za snížené vstupné. Konkrétní termín otevření kina a další program bude ještě upřesněn,“ dodala ředitelka Městského kulturního zařízení Horšovský Týn.

Foto Městské kulturní zařízení Horšovský Týn

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24