Řidič dostal za volantem epileptický záchvat! Skončil v péči záchranky

14.06.2016 6:00     14.06.2016 9:31

Složky integrovanného záchranného systému zaměstnala v úterý časně ráno havárie osobního auta u Klatov. Řidič dostal za jízdy epileptický záchvat a ztratil kontrolu nad řízením.
 

9.8.2015 DN Kasejovice 2

K havárii osobního auta došlo na silnici u Klatov na Janovice nad Úhlavou. Řidič s autem skončil v poli po tom, co ho zasáhl epileptický záchvat. Záchranka ho musela převézt do nemocnice. V podstatě jen se štěstím ale nedošlo k dalšímu neštěstí. Během záchvatu řidič totiž přejel i do protisměru, naštěstí se s žádným jiným autem nestřetl.

K havárii došlo krátce před 6. hodinou ranní. "Řidič ročník 1971 jel s vozidlem tovární značky Ford Escort po komunikaci ve směru od Klatov na Janovice nad Úhlavou. U obce Lomec na rovném úseku vjel pravděpodobně vlivem zdravotního stavu do protisměru a následně do polek, kde havaroval," popsala průběh nehody mluvčí policie Dagmar Brožová.

Na místo museli hasiči a záchranka. Zdravotníci poskytli muž první pomoc a transportovali ho do nemocnice. Dechová zkouška byla u šoféra negativní. Během odstraňování následků havárie byla silnice průjezdná jen částečně.

FOTO: ilustračí

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24