QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidič kamionu s 2,6 promile havaroval na Tachovsku - FOTKY

13.03.2023 8:48

V pondělí 13. března zasahovaly všechny záchranné složky u dopravní nehody nákladního automobilu. Řidič byl pod vlivem alkoholu.

NA_Trnová_0323_HZSPK (1)
NA_Trnová_0323_HZSPK (1)NA_Trnová_0323_HZSPK (2)

K dopravní nehodě došlo v 3:33 ráno nedaleko Tachova. „Před Trnovou ve směru od Tachova havaroval kamion mimo komunikaci a zůstal na boku. Řidiče jsme vyprostili. Vzhledem k pozitivnímu testu na přítomnost alkoholu byl odvezen do nemocničního zařízení,“ informoval o nehodě Petr Poncar, mluvčí hasičů.

„Muž ročník 1973 byl bez viditelných zranění. Měl však pozitivní orientační dechovou zkouškou na alkohol, konkrétně 2,6 promile. Proto byl transportován do Stodské nemocnice,“ doplnila Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

Muž nezvládl řízení na rovném úseku komunikace. „Řidič jel ve směru od obce Trnová na obec Tachov, kdy na rovném úseku komunikace vyjel se soupravou vpravo mimo silnici do pole, kde havaroval. Na tahači a návěsu byla předběžně vyčíslena škoda ve výši 20 tisíc korun. Nehodou se nadále zabývají tachovští dopravní policisté," okomentovala nehodu Barbora Šmaterová, mluvčí policie.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24